DĚTSKÝ KARNEVAL 12.3.2011

Letošní dětský karneval měl tři možné termíny konání. První termín, 12.3.2011, jsme uvolnili pro soustředění tanečníků. Druhý termín, 5.3.2011, jsme uvolnili pro vodění medvěda. Dnem uskutečnění karnevalu byl nakonec termín třetí a to neděle 6.3.2011.

Dětský karneval zahájil moderátor Tomáš Najman, který svým osobitým projevem a příjemným hlasem pozval masky do sálu kulturního domu, kde celá akce probíhala. Průvod masek byl provázen potleskem a hudbou, která roztancovala všechny princezny, víly, broučky, kočičky, indiány, mušketýry a další přítomné masky, na jejichž přípravě se mnohdy podíleli všichni členové rodiny.

Nejrůznější hry vytvářely plno smíchu a dětské radosti. „Sbírání květinek“ bylo jednou z her, při níž rodiče s dětmi posbírali do košíků plnou louku barevných kytiček. Další zábavnou hrou byly „Dostihy na koních“. Tradiční soutěž „Točení kruhem“ přilákala malé i velké soutěžící a výherce si odnesl sladkou odměnu v podobě Pařížského dortu. Následovaly soutěže pro školáky „Malování kraslic“ nebo aktivnější hra „Balónky“, při které musely děti balónek nafouknout, zavázat a prasknout. Závěrečnou hrou celého odpoledne byl zábavný a oblíbený „Obchod s obuví“.

Taneční vystoupení se skladbou „Dancing“ předvedly starší žákyně ASPV Loukov o.s., pod vedením paní Marie Šefčíkové. Přesuny termínů bohužel znemožnily vystoupení taneční skupiny BEA z Osíčka, která by jistě přispěla k obohacení programu.

Tombola byla již tradičně velmi pestrá a bohatá. Radost dětí z každé vyhrané ceny potěšil, mimo jiné, všechny ty, kteří do tomboly přispěli. Jmenovitě jsou to: paní Marcela Prošková, paní Dana Bejdáková, paní Marie Bobková, pan Josef Florec, ASPV Loukov o.s.

Všem těmto uvedeným patří náš velký dík.

Jitka Florecová