Turnaj ve stolním tenisu 2018

Oddíl rekreačních sportů pod záštitou TJ Loukov uspořádal již 12. ročník turnaje. Konal se stejně jako loni první březnovou sobotu, tentokrát 3. 3. 2018. Od osmi hodin ráno se scházeli první účastníci, aby se na sále KD Loukov „rozpinkali“ a dali si ranní kávu či čaj s koláčkem.
Přesně dle plánu v devět hodin jsem mohla turnaj zahájit uvítáním přítomných, poděkováním sponzorům a pořadatelům. Hlavní rozhodčí Luboš Dědič pak seznámil účastníky se stylem hry a ještě jsme stihli společné foto. Z důvodu chřipkové epidemie se bohužel 7 nahlášených účastníků na poslední chvíli z turnaje odhlásilo, přesto se nás sešlo 20 mužů, 7 chlapců a 3 ženy. Muži tvořili 4 skupiny po pěti hráčích, 4 ze skupiny postupovali a hrálo se na dva vítězné sety. Ženy a chlapci hráli každý s každým ve skupině.
V poledne se udělala obědová pauza. Podával se guláš, ale dle přání i klobásky či tlačenka. Bar měli na starosti manželé Proškovi a nutno říci, že jim to šlo od ruky. Po obědě jsem mohla vyhlásit pořadí v kategorii žen: 3. Zdenka Babičová, 2. Marie Florecová a první místo z loňska obhájila Markéta Koutná. I v kategorii mládeže bylo odehráno. Na „bedně“ stáli: bronzový Ondřej Krčma z Tlumačova, stříbrný Tomáš Rozehnal z Loukova a jednoznačně zvítězil Radek Dvořák. Obzvlášť bych ráda vyzdvihla Tomáše Hrtúse, který i přes své fyzické postižení dokázal získat 5. místo.
Muži pokračovali ve hře, tentokrát na 3 vítězné sety, aby si pořádně zapinkali. Časový prostor na to byl díky menší účasti tak proč toho nevyužít ☺. Kolem půl třetí se na jednom stole odehrávaly postupně finální zápasy o 3. a 1. místo. Všichni se zatajeným dechem sledovali a povzbuzovali hráče. Prostě se fandilo o sto šest a každý povedený míček byl odměněn potleskem.
Vše má svůj konec . I my jsme se dočkali posledního vítězného míčku. Pomyslnou bramborovou medaili si odnášel Jaromír Gába z B.p.H. Překvapením bylo, že Roman Žídek z Rychlova (vítěz třech předchozích ročníků) skončil tentokrát na třetím místě. Druhý byl Krčma Jíří z Tlumačova a zaslouženě zvítězil Luboš Dědič z Holešova.
Závěrem bych ještě jednou chtěla poděkovat hráčům, že si přišli užít sportovní den k nám do Loukova, sponzorům, kteří se postarali o to, aby byl turnaj bohatý a všem, kteří se jakkoli podíleli na zdárném průběhu turnaje. V neposlední řadě děkuji svému manželovi za podporu a zajištění logistiky okolo. Těším se na viděnou zase za rok na místě činu. Sportu zdar a pingpongu zvlášť!

Katka Vališ

Srdečně děkujeme těmto našim sponzorům:
Obecní úřad Loukov
Salvator střechy s.r.o.
Pila Loukov
Lubomír Kuběna ml., Loukov
PINGU, Zdeněk Hruška, Loukov
SATTURN Holešov spol. s r.o., Holešov
Stanislav Sehnal, stavební práce, Loukov
Nestlé Česko s.r.o., Závod SFINX, Holešov
Tiskárna Eduard Krčmař, Bystřice pod Hostýnem
Kuchyně Pecháček, Loukov
RAAB Computer s.r.o., Bystřice pod Hostýnem
Zdeněk Zbožínek, pálenice, Loukov