Krajský seminář DONUT BALL 12.11.2017 Loukov

V neděli 12.11.2017 se v kulturním domě v Loukově uskutečnil seminář s balančními pomůckami Donut Ball. Semináře se zúčastnilo 26 instruktorek a cvičitelek z celého Zlínského kraje, aby získaly nové poznatky pro cvičení a pro zpestření jejich cvičebních lekcí.

Úvodní hodinu zahájila lektorka Mgr. Pavlína Hrdlíková s cvičením na Donut Ballu zaměřené na motorické dovednosti pro hodiny s dětmi předškolního a mladšího školního věku.

Lektorka Mgr. Martina Doleschalová, ve druhé hodině semináře, ukázala možnosti využití Donut Ballu jako vhodné pomůcky pro aktivní typ cvičebních hodin jako například posilování nebo kondiční cvičení.

Třetí hodina pod vedením zkušené lektorky PaedDr. Zdeňky Slavíkové byla ukázkou možnosti využití cvičení na Donut Ballu pro seniory a cvičence s pohybovým omezením. Šlo především o pomalá cvičení, strečink a relaxaci.

Po ukončení semináře získaly 3 instruktorky ASPV Loukov Osvědčení o absolvování Semináře na cvičení s Donut Bally. Jmenovitě Marie Florecová, Zdena Lapčíková a Jitka Florecová.

Oddíl ASPV Loukov získal od Zlínské Krajské asociace sport pro všechny 10 kusů Donut Ballu za aktivní činnost v rámci Zlínského kraje i celé České republiky.

Za ASPV Loukov předsedkyně Marie Florecová