DĚTSKÝ KARNEVAL 21.3.2015

Bylo krásné slunečné odpoledne a děti šly v maskách na kulturák. Ptáte se proč? Protože se konal tradiční Dětský karneval. Přivítal je květinami vyzdobený sál, hudba z pohádek a moderátorská dvojice – Sněhurka Jarmila Skácalová a trpaslík Josef Hurt. Trpaslík provedl v původu kolem sálu všechny princezny, rytíře, broučky, indiány, berušky, čaroděje, žabky, spidermany a všechny ostatní masky, aby je mohli všichni obdivovat. Průvod prošel kolem bufetu, kde čarodějnice v pavoučí síti plné pavouků, podávaly kouzelné pokrmy, čarodějnické žížaly a kouzelné nápoje.

První karnevalovou soutěží byl „Skok v pytli“. Všichni se snažili vyhrát, co jim síly stačily. Následovala soutěž „Obchod s obuví“, kde všechny děti daly svoje boty na hromadu a na povel si musely najít své boty zpět a obout si je. Ti nejrychlejší vyhráli sladkou odměnu. Další soutěží bylo oblíbené „Točení kruhem“. Poslední soutěží bylo „Krmení zvířat“. U této soutěže vyhrálo družstvo, které mělo lepší mušku a víckrát se trefilo do připravené dřevěné zvířecí hlavy.

Jako hosté k doprovodnému programu přijely děti z Loučky a předvedly nám skladby, které mají připravené na přehlídku pódiových skladeb. Nejprve se představily malé děti se skladbou „Muchomůrky“. Druhou skladbu „Kočky“ převedly starší děti. Vystoupení všech 26 dětí bylo velmi pěkné. Poděkování za vystoupení patří paní Mgr. Jitce Kundrátové a všem rodičům z Loučky, kteří děti přivezli.

Překvapením celého odpoledne bylo vystoupení trpaslíků, kterými byli: Josef Hurt, Štěpán Hurt, Veronika Pagáčová, Michala Zbožínková, Monika Indruchová, Jitka Kurfűrstová, Martina Olivíková. Všichni trpaslíci i se Sněhurkou zatančili skladbu „Karneval“. Pro velký úspěch skladbu opakovali a postupně se přidali i děti, rodiče, babičky a nakonec všichni v sále.

Bohatá tombola nachystaná v sále přiměla děti i rodiče ke koupi losů. Během chvilky byly všechny losy vyprodány a děti si postupně své krásné ceny vyzvedly.
Čarodějnice Margita Mikulíková, Martina Drcmánková, Alena Idesová a Jarmila Kundrátová vyšly ze svého kouzelného bufetu a předvedly svůj kouzelný taneček. Všichni se náramně bavili a do tance se také zapojili.

Úplný závěr letošního karnevalu patřil Sněhurce a sedmi trpaslíkům a jejich tanečním kreacím ve skladbě „Teta“, které přivedly do varu celý sál. Přidali se všichni. Tleskali, zpívali, tančili a dokonce se ozývalo „Opakovat, opakovat Tetu“ a tančilo se znovu.
Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě karnevalu i při samotné akci. Bylo to příjemně strávené odpoledne plné radosti a pohybu.